Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

      Welke inbouwdelen zijn benodigd voor je zwembad?

      Een zwembad biedt eindeloos plezier in je eigen tuin en zorgt voor verkoeling tijdens de warme zomerdagen. Voor het bouwen van een zwembad is een zorgvuldige planning en nauwkeurige uitvoering vereist. Het is belangrijk om de onderdelen op de juiste plek te plaatsen en te zorgen dat alles waterdicht is om lekkages te voorkomen.

       

      Welke inbouwdelen heb ik nodig?

      We bespreken hieronder enkele van de belangrijkste soorten inbouwdelen waar je op moet letten bij het bouwen van je eigen zwembad. Laten we beginnen bij het begin met de bouw van het zwembad en wat je daarvoor nodig hebt.

       

      De skimmer: skimmers zijn ontworpen om al het zwembadwater af te voeren naar de filterinstallatie. Deze kunnen in de breedte of de lengte van het zwembad worden geplaatst. Bladeren, vuil en insecten worden hiermee van het wateroppervlak verwijderd en afgevoerd naar de pomp. Bij het plaatsen van de skimmers dien je te letten op de juiste positionering, tegenover de inlaatfittingen voor een juiste doorstroming van het zwembad. Bij de skimmer heb je de optie hoogwater skimmer of een brede mond skimmer. Het water bij een hoogwater skimmer komt gemiddeld 5 centimeter hoger dan bij een normale skimmer. 

       

      De inlaatfitting: een inlaatfitting reguleert de waterstroom in jouw zwembad. Hiermee zorgen zij ook voor een gelijkmatige verdeling van de zwembad chemicaliën. Je kan kiezen voor een inlaatfitting met richtbare nozzle zodat je ze zelf kan verstellen in de gewenste richting. Zorg ervoor dat je inlaatfittingen boven en onder plaatst voor een juiste doorstroming, anders heb je alleen boven of onder een doorstroming. De inlaatfittingen dienen correct te zijn aangesloten en waterdicht zijn gemaakt om lekkages te voorkomen. Tegenwoordig wordt er vaker gebruik gemaakt van een lage wandaanzuiging in plaats van een bodemput. Bij een bodemput kunnen sneller lekkages voorkomen die lastiger te repareren zijn.  

       

      De muurdoorvoer: een muurdoorvoer is een belangrijk onderdeel bij het aanleggen van een zwembad. Hiermee kan je verlichting, inspuiters en nozzle's aansluiten. Wanddoorvoeren dienen gemonteerd te worden in de wand van het zwembad, bij voorkeur tegenover de skimmer voor een optimale watercirculatie.

       

      De verlichting: ook de verlichting komt in het zwembad, dit zorgt voor extra sfeer in de avonduren. Tegenwoordig wordt de meeste zwembadverlichting in LED aangeboden. Op de lange termijn is dit duurzamer en goedkoper in verbruik. Verlichting heb je in de kleur wit of RGB (meerkleurig). Zorg ervoor dat de lampen nooit richting het terras schijnen maar juist van het terras af.

      Bouwkundig zwembad onderdelen

      Welke zwembadapparatuur heb ik nodig?

       

      Pomp en filter: de pomp zorgt ervoor dat het water door het zwembad wordt gepompt. Vanuit de zwembadpomp gaat het water door naar de zwembadfilter. Vervolgens zorgt de filter ervoor dat vuil en bacteriën worden verwijderd. Let op bij het uitkiezen van de zwembadpomp dat deze in 4 uur tijd de volledige waterinhoud van het zwembad heeft rondgepomp. Voor de zwembadfilter is het belangrijk dat deze de juiste capaciteit heeft om het water te filteren. De zwembadfilter kan je vullen met filterglas of filterzand als filtermateriaal.

       

      Warmtepomp: een warmtepomp verwarmt het water van het zwembad. Hij absorbeert warmte uit de buitenlucht, ook bij lage temperaturen, en geeft dit vervolgens af aan het zwembadwater. Een warmtepomp is duurder in aanschaf maar lager in verbruik dan een elektrische verwarming of verwarming op gas.

       

      Automatische dosering: een automatische is een systeem dat automatisch chemicaliën aan het zwembadwater toevoegt. Het systeem is een extra optie en houdt constant de waterwaarden in de gaten zonder dat je hier handmatig naar hoeft te kijken. De meetunit meet continu de pH- en chloorwaarde van het water. Vervolgens voegt de doseerpomp automatisch de juiste hoeveelheid chemicaliën toe om het water op het gewenste niveau te houden.

       

      Heb je specifieke vragen over inbouwdelen of wil je graag een adviesgesprek? Neem contact op en maak vrijblijvend een afspraak. Wij helpen je graag met de realisatie van jouw droomzwembad.

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking