Welke zwembadtrappen zijn er?
Een zwembadtrap is een functionele en stijlvolle toevoeging aan jouw zwembad. Er zijn diverse materialen, designs en afmetingen. Wij bespreken verschillende soorten zodat jij de beste keuze kan maken voor jouw zwembad.
Welke soorten materialen zijn er?
Er zijn verschillende soorten materialen voor trappen beschikbaar. Wij bespreken hieronder de meest voorkomende soorten:
- RVS: roestvrij staal is een populaire keuze vanwege duurzaamheid, de sterkte en corrosiebestendigheid. Deze trappen zijn onderhoudsarm en gaan lang mee. Er zit wel een verschil in kwaliteit van RVS 304 of RVS 316, controleer dit altijd voor aanschaf. Zwembadtrappen gemaakt van RVS 316 zijn beter bestand tegen chloor en zout water.
- Aluminium: is minder sterk materiaal dan RVS en kan gevoeliger zijn voor corrosie. Corrosie is een chemische aantasting van materialen doordat de omgeving op ze inwerkt. Vaak is Aluminium wel goedkoper dan RVS.
- Kunststof: is lichtgewicht materiaal, relatief goedkoop maar minder sterk en kan gevoelig zijn voor verkleuringen en UV-straling. Vaak goedkoper dan aluminium of RVS trappen.
Welke soort zwembadtrappen zijn er?
Een zwembadtrap biedt veiligheid en comfort tijdens het in- en uitstappen van het zwembad. Als je kiest om een zwembadtrap op een houten vlonder of zwembadrand te monteren dan adviseren wij om er ook een verankeringsset bij te bestellen. Sommige trappen zijn voorzien van anti-slip op de traptreden voor extra veiligheid. Lees hieronder meer over de verschillende trappen:
- Rechte trappen zijn de meest standaard zwembadtrappen. Ideaal voor kleine zwembad of zwembaden met een beperkte ruimte. Kies voor een A-frame zwembadtrap bij een opzetzwembad of een half ingegraven zwembad.
- Gebogen trappen, deze nemen meer ruimte in beslag maar bieden een comfortabele instap. Perfect voor grotere zwembaden of zwembaden met een ronde vorm.
- Inlooptrappen zijn breed en ondiep waardoor ze geleidelijk aflopen in het zwembad. Ideaal voor kinderen, ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen. Een inlooptrap wordt ook vaak gebruikt voor een opzetzwembad omdat deze over de zwembadrand kunnen worden geplaatst.
- Inbouwtrappen worden voornamelijk gebruikt voor bouwkundige zwembaden of polyester zwembaden. Bij een bouwkundig zwembad dient de trap vaak nog gemetseld te worden en is deze samen te stellen naar wens. Bij polyester zwembaden heb je een keuze tussen brede of smalle trappen in combinatie met een plage (liggedeelte).
Kies een zwembadtrap die past bij de stijl van jouw zwembad en terras. Kijk hierbij naar de afmetingen, het design en of het past in jouw zwembad, zie onderstaande afbeelding. Laat de zwembadtrap installeren door een professional voor een veilige en correcte installatie.
Wil je graag advies ontvangen over welke zwembadtrap bij jouw zwembad past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.